Novosti
Dom > Novosti > Sadržaj
Četiri vrste pakovanja najčešće se nalaze na tržištu za kese
- Apr 09, 2018 -

1. Fleksibilno ne-hermetično pakiranje: Ovo je najekonomičnije pakiranje. Obično se koriste od lokalnih malih roasters jer mogu garantirati brzu isporuku. Zrno kafe se može konzumirati u vremenu. Kafa na ovaj način se može čuvati samo kratko vreme.

2, ambijentalno pakovanje: Nakon instalacije kafe, vakuumirajte i zaptite. Zbog stvaranja ugljen-dioksida tokom procesa pečenja, paket se može pakirati samo nakon što je kafu dozvoljeno degazirati u određenom vremenskom periodu, tako da postoji interval skladištenja od nekoliko dana. Kafa u zrnu ostane duže od praha za kafu. Pošto se tokom skladištenja ne mora odvojiti od vazduha, to je nizak trošak. Kafa u ovom paketu treba koristiti u roku od 10 nedelja.

3, u jednosmernoj ambalaži izduvnog ventila: pečena kafa u specijalnom jednosmernom izduvnom ventilu. Ovaj izduvni ventil dozvoljava gasu da izađe, ali se ne može ući. Nema potrebe za posebnom fazom skladištenja, ali postoji mali gubitak aroma zbog procesa deflacije. On izbjegava oblik ukusa korupcije, ali ne zaustavlja gubitak arome.

4, ambalaža pod pritiskom: Ovo je najskuplji način, ali može uštedjeti kafu dve godine. Posle nekoliko minuta pečenja, kafa može biti usisana. Nakon dodavanja nekog inertnog gasa, održavajte odgovarajući pritisak unutar pakovanja. Zrna kafe se drže pod pritiskom, tako da miris prelije na masti, čime se poboljšava aroma pića.